တစ္ေန႔လ်င္ ေကာ္ဖီ(၄)ခြက္မွ် ပံုမွန္ေသာက္ျခင္းသည္ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္
က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ အေထာက္အပံ့ေကာင္း ျဖစ္ေစေၾကာင္း သုေတသန စစ္တမ္းတစ္ခုက
ေဖာ္ထုတ္ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ေကာ္ဖီမ်ားမ်ား ေန႔စဥ္ေသာက္ျခင္းသည္
သားအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ဆိုသည္။ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာၾကာေအာင္ ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီ(၄)ခြက္ထက္ ပိုေသာက္ခဲ့ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ သားအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ သာမန္ထက္ (၂၅) ရာခိုင္ႏႈန္းမွ် ေလ်ာ့နည္းေနေၾကာင္း Epidemiologyေဆးပညာ ဂ်ာနယ္က ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ ဟားဗက္ ျပည္သူ႔က်န္းမာေရး ေဆးေက်ာင္းက ျပဳလုပ္ေသာ ယခုစစ္တမ္း ရလဒ္သည္ ကဖိန္းဓာတ္ႏွင့္ သားအိမ္ကင္ဆာၾကား ဆက္စပ္မႈကို ထင္ထင္ရွားရွား ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ျခင္းလည္းျဖစ္သည္။ (၂၆)ႏွစ္ၾကာ သုေတသနျပဳမႈအတြင္း အဆိုပါ ကင္ဆာႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေသာ အမ်ိဳးသမီး (၆၇၂)ဦး၏ ေနထုိင္မႈ ဓေလ့သဘာ၀မ်ားႏွင့္ အျခားေသာ ေရာဂါကင္းစင္သူ အမ်ိဳးသမီးမ်ားကို ႏိႈင္းယွဥ္ ေလ့လာခဲ့သည္။
ဦးေဆာင္ သုေတသီ တစ္ဦးျဖစ္သူ ေဒါက္တာ အက္ဒြပ္ဂ်ီအိုဗန္ႏုဆီက “ေကာ္ဖီဟာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို အထုိက္အေလ်ာက္ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ သဘာ၀မ်ိဳး ရွိတဲ့အေၾကာင္း ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒါဟာ သူ႔ရဲ႕ အင္ဆူလင္ဓာတ္အေပၚ သက္ေရာက္ႏိုင္မႈေၾကာင့္ပါ။ ဓာတ္ခြဲစမ္းသပ္ခ်က္ေတြအရ ေကာ္ဖီမွာပါတဲ့ Antioxidantပမာဏဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီး၀လံေတြမွာ ရွိေနတာထက္ေတာင္ ပိုပါေသးတယ္”ဟု ေျပာၾကားသြားခဲ့သည္။
သားအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ဆိုသည္။ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာၾကာေအာင္ ေန႔စဥ္ ေကာ္ဖီ(၄)ခြက္ထက္ ပိုေသာက္ခဲ့ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားသည္ သားအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ သာမန္ထက္ (၂၅) ရာခိုင္ႏႈန္းမွ် ေလ်ာ့နည္းေနေၾကာင္း Epidemiologyေဆးပညာ ဂ်ာနယ္က ေဖာ္ျပခဲ့သည္။
အေမရိကန္ႏိုင္ငံ၊ ဟားဗက္ ျပည္သူ႔က်န္းမာေရး ေဆးေက်ာင္းက ျပဳလုပ္ေသာ ယခုစစ္တမ္း ရလဒ္သည္ ကဖိန္းဓာတ္ႏွင့္ သားအိမ္ကင္ဆာၾကား ဆက္စပ္မႈကို ထင္ထင္ရွားရွား ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ျခင္းလည္းျဖစ္သည္။ (၂၆)ႏွစ္ၾကာ သုေတသနျပဳမႈအတြင္း အဆိုပါ ကင္ဆာႏွင့္ ဆက္စပ္ေနေသာ အမ်ိဳးသမီး (၆၇၂)ဦး၏ ေနထုိင္မႈ ဓေလ့သဘာ၀မ်ားႏွင့္ အျခားေသာ ေရာဂါကင္းစင္သူ အမ်ိဳးသမီးမ်ားကို ႏိႈင္းယွဥ္ ေလ့လာခဲ့သည္။
ဦးေဆာင္ သုေတသီ တစ္ဦးျဖစ္သူ ေဒါက္တာ အက္ဒြပ္ဂ်ီအိုဗန္ႏုဆီက “ေကာ္ဖီဟာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို အထုိက္အေလ်ာက္ ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ သဘာ၀မ်ိဳး ရွိတဲ့အေၾကာင္း ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒါဟာ သူ႔ရဲ႕ အင္ဆူလင္ဓာတ္အေပၚ သက္ေရာက္ႏိုင္မႈေၾကာင့္ပါ။ ဓာတ္ခြဲစမ္းသပ္ခ်က္ေတြအရ ေကာ္ဖီမွာပါတဲ့ Antioxidantပမာဏဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီး၀လံေတြမွာ ရွိေနတာထက္ေတာင္ ပိုပါေသးတယ္”ဟု ေျပာၾကားသြားခဲ့သည္။
0 comments:
Post a Comment
ခင္မင္ရင္တစ္ခုခုေရးခဲ့ေပးပါေနာ္။